TV Serie

MØLLER, MAGT OG MENNESKER

Første program er klassisk opbygget og indeholder re-enagtment. Det begynder med vandmøller i vikingetiden og ender med de store vind-Hollændermøller, som afgik helt ved døden i 60’erne. Over de tusinde år finder vi de tre vigtigste teknologiske fremskridt, som i høj grad var med til at ændre samfundet hver gang. 

MØLLER, JAGTEN PÅ BEGYNDELSEN

I det andet program begynder vi ved kæmpemøllerne i nutiden og går så baglæns i tid, når vi jagter danskeren bag verdens første elektriske vindmølle. På vejen er vi forbi historisk vigtige begivenheder som Tvind-møllen og så finder vi frem til den ellers helt ukendte ”grundmølle”, der i 79 ændrede alt for vindmøller i Danmark.

MØLLER, DANMARKS EDISON

I program tre begynder vi på værkstedet hvor, manden bag verdens første elektriske vindmølle Poul la Cour lavede sine forsøg. Ved at gå i hans gemmer prøver vi at tegne et portræt af den meget foretagsomme mand, der blev kaldt ”Danmarks Edison”, og så starter jagten på en af de første møller, som kunne lave el. En jagt der blandt andet bringer os gennem en af verdens største vindtunneler.

Projektet er støttet af